InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Petak, 25.05.2018 || Trofej za najbolje autohtono crveno vino osvojio Vranac Premier   |  Superiornost u marketingu i digitalizacija u fokusu konferencije Marketing Summit  |  Tikveš Barovo crveno iz 2015. dobilo Platinum na Decanteru  |  Nagrada za Paviljon Knjaz Miloš u parku Bukovičke Banje  |  Promocija knjige “Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje”  |  Porast cena u hotelima i kampovima na obali  |  Hilton i Country Garden objavili strateško partnerstvo  |  Predsednica Vlade Srbije obišla Zaječarsku pivaru   |  Julius Meinl u borbi za bolji dan za nezbrinutu decu  |  VodaVoda uz košarkaške zvezde  |  Tehnomanija novi partner Super Kartice  |  Osnovana Hrvatska udruga turizma  |  Otvorene prijave za Delta Biznis Inkubator  |  Prvi Belgrade Bar Show   |  Dijamantu titula "Apsolutni lider kvaliteta"  |  Philip Morris pokreće konkurs za poboljšanje uslova rada u naučnim ustanovama  |  Blackstone prodaje udeo u Hiltonu  |  "Meso iz epruvete" do 2020. za 10 dolara po kilogramu  |  Ostvareni impresivni turistički rezultati   |  Turistička ponuda Srbije, Makedonije i Crne Gore jača zajedno  |   ||
   

PROMOCIJA: Zlatiborskim doručkom u Beogradu najavljena letnja sezona

17.05.2018
Turistička organizacija Zlatibor je u beogradskom restoranu Manufaktura uz pripremu i posluženje zlatiborskog doručka održala juče interesantnu i ukusnu prezentaciju sa ciljem da uz čuvene delicije svoga kraja najavi prolećno letnju sezonu na ovoj najposećenijoj planini u Srbiji.
 

Pored brojnih predstavnika medija na prezentaciji su bili prisutni i pomoćnica ministra turizma Renata Pindžo, direktorka TO Srbije Marija Labović i direktor YUTA-e Aleksandar Seničić,

Gosti koji su prisustvovali prezentaciji u okviru „zlatiborskog doručka" dočekani su rečima dobrodoslice Dejana Veselinova ispred VTC tima koji je učestvovao u organizaciji i Zlatiborskim okrepljenjem u vidu rakije i prirodnih sokova. Okupljeni su imali priliku da nauče kako se priprema čuvena komplet lepinja, da čuju savete od kuvara i da probaju najbolje sa Zlatibora, razne vrste pita, kačamak, sir, kajmak, suhomesnate proizvode, kao i da uživaju u degustaciji rakije šljivovice, a članovi Udruženja somelijera pripremali su neobične koktele koristeći kao glavne sastojke upravo specijalitete zlatiborskog kraja. 

Da Zlatibor nije samo odlična gastronomska destinacija pokazuje i bogata ponuda letnjih sadržaja koje je predstavnicima medija, turističkih agencija, resornog ministarstva, predstavio direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović koji je naglasio da je sve spremno za predstojeću sezonu: Sve goste Zlatibora očekuju brojni i zanimljivi sadržaji. Svi lokaliteti su spremni za posetioce, a u vrelim letnjim danima biće dostupna i dva otvorena bazena i osam kupališta u okruženju. Ove godine akcenat  je stavljen na obeležavanje važnog jubileja, 125 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, pa će jubilej biti obeležen mnogobrojnim dešavanjima, a centralni događaj biće Svečana akademija.
  
Sve goste očekuje izuzetno bogato kulturno leto sa mnoštvom manifestacija, tradicionalnim poput Sajma domaće Rakije "Rakijada” u Šljivovici (15.jul), "Sabor trubača zapadne Srbije i smotra narodnog stvaralaštva” (27-29 jula), kao i Muzički festival „Hills Up" od 10.do 12 avgusta koji će okupiti najpoznatije rok grupe iz zemlje i okruženja. Takođe će svakodnevno na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu biti organozovani koncerti, nastupi kulturno-umetničkih društava, predstave za decu, izložbe...



Nazad
 

 
 
facebook 
 
back to top