InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Ponedeljak, 22.10.2018 || Kontroling u hotelijerstvu - savladajte najnoviju verziju USALI standarda  |  Odabrani najbolji barmeni na Schweppes Mixology takmičenju  |  Carlsberg investira u Kronenbourg pivaru  |  Radissonovi planovi za rast  |  Belgrade Food Show početkom novembra  |  Početkom oktobra Beogradska nedelja restorana  |  TripAdvisor biće društvena mreža za ljubitelje putovanja  |  Karisma Hotels & Resorts od novembra upravlja Irotama Resortom  |  Na prodaju vranjski Navip sa nepokretnostima i opremom  |  Prvi "Festival srpske trpeze”  |  I u ovoj godini Plantaže nastavljaju sa priznanjima  |  Otkrivena pivara stara 13 hiljada godina  |  Metro prodaje Real hipermarkete, fokusira se na veleprodaju  |  Nastavlja se BarcaffèBarista Tour  |  „Trezno i oprezno- izaberi odgovorno“ povodom Svetskog dana odgovorne konzumacije piva  |  Zapažena prezentacija Zlatibora u Celju  |  Indijske investicije u hotelijerstvo Vrnjačke Banje i prestonice  |  Otvoren konkurs za sedmu generaciju Mladih lidera  |  Dejan Pejčinović novi COO Mona Hotel Management-a  |  Moguće da će cene piva rasti sledeće godine  |   ||
   

AKCIJA: Coca-Cola predstavila zaboravljena domaća jela

17.05.2018
Kompanija Coca-Cola Srbija je juče, u Konaku kneginje Ljubice predstavila tradicionalna, zaboravljena jela iz bogate kulinarske tradicije, kroz jedinstven projekat "Nezaboravni ukusi Srbije", inspirisan srpskom kulturnom tradicijom i starim ukusima Srbije.
  
 
 
U želji da sačuva tradicionalna zaboravljena jela iz cele zemlje i vrati ih na savremene trpeze, Coca-Cola se zaputila u veliku gastro avanturu kroz Vranje, Bojnik, Leskovac, Pirot, Aleksinac, Potpeće, Ljig, Rogljevo, Vršac, Zrenjanin, Sumrakovac kod Boljevca i Debeljaču. Autentična jela poput samse sa trljanicom, urde, belmuža, bungura, pihtija od boba i mnogih drugih, ponovo su otkrivena uz pomoć kulinarskog entuzijaste Ivana Markovića koga je na ovom putovanju pratio i poznati radio voditelj Filip Ugrenović, koji su najzanimljivije detalje sa putovanja i projekta Nezaboravni ukusi Srbije, podelili sa brojnim posetiocima u Konaku kneginje Ljubice.

U spajanju tradicionalnog i modernog, kompanija Coca-Cola se nije zadržala samo na zaboravljenim jelima već je inspiraciju pronašla i u starim zanatima. Tako su brojni posetioci prvi put u Beogradu mogli da vide unikatne pletene, tkane, heklane i štrikane bilborde, koje su izradile žene iz različitih krajeva Srbije i koje će moći da vide i posetioci Noći muzeja, 19. maja. Uz uživanje u nezaboravnim ukusima, poput urde, bungura i samse gosti su imali priliku da se oprobaju u starim zanatima i upoznaju se sa interesantnim činjenicama o Srbiji. 

Srbija ima veliko i vredno kulinarsko – gastronomsko nasleđe koje smo kroz projekat "Nezaboravni ukusi Srbije", želeli da oživimo i otrgnemo od zaborava. Ono što nam je takođe bilo veoma važno je da, kao i uvek do sada, kroz ovaj projekat podržimo lokalnu zajednicu. Inspiraciju smo pronašli u starim zanatima i kreirali četiri unikatna, ručno rađena bilborda koji su bili postavljeni na Zlatiboru, u Sremskoj Mitrovici, Pirotu, Kragujevcu i do pre nekoliko dana, u Negotinu. U želji da spojimo najbolje: tradiciju i nasleđe, kulturu, stare zanate, zaboravljena jela i oživimo ih kroz ovu jedinstvenu savremenu gastronomsko-umetničku avanturu, podržali smo prave vrednosti i time još jednom pokazali da smo kao kompanija usmereni na stvaranje boljeg sveta oko nas, izjavila je  Tanja Petrović, marketing direktor Coca-Cola Srbija. 
 
Posetiocima je predstavljen i kuvar tradicionalnih srpskih jela sa modernim varijacijama, koji su nastali prethodnih meseci tokom pripreme serijala pod nazivom "Nezaboravni ukusi Srbije". 

Nazad
 

 
 
facebook 
 
back to top