InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Ponedeljak, 22.10.2018 || Kontroling u hotelijerstvu - savladajte najnoviju verziju USALI standarda  |  Odabrani najbolji barmeni na Schweppes Mixology takmičenju  |  Carlsberg investira u Kronenbourg pivaru  |  Radissonovi planovi za rast  |  Belgrade Food Show početkom novembra  |  Početkom oktobra Beogradska nedelja restorana  |  TripAdvisor biće društvena mreža za ljubitelje putovanja  |  Karisma Hotels & Resorts od novembra upravlja Irotama Resortom  |  Na prodaju vranjski Navip sa nepokretnostima i opremom  |  Prvi "Festival srpske trpeze”  |  I u ovoj godini Plantaže nastavljaju sa priznanjima  |  Otkrivena pivara stara 13 hiljada godina  |  Metro prodaje Real hipermarkete, fokusira se na veleprodaju  |  Nastavlja se BarcaffèBarista Tour  |  „Trezno i oprezno- izaberi odgovorno“ povodom Svetskog dana odgovorne konzumacije piva  |  Zapažena prezentacija Zlatibora u Celju  |  Indijske investicije u hotelijerstvo Vrnjačke Banje i prestonice  |  Otvoren konkurs za sedmu generaciju Mladih lidera  |  Dejan Pejčinović novi COO Mona Hotel Management-a  |  Moguće da će cene piva rasti sledeće godine  |   ||
   

SAD/Izrael: "Meso iz epruvete" do 2020. za 10 dolara po kilogramu

21.05.2018
Tyson Foods, najveći američki proizvođač mesa, investirao je u izralesku biotehnološku kompaniju koja radi na razvoju „mesa iz epruvete."
 
 
Reč je o stvaranju mesa u laboratorijskim uslovima, koje treba da ima ekonomičnu cenu i istovremeno štedi živu stoku. 
 
Kako se navodi, Future Meat Technologies fokusira se na proizvodnju masnoće i mišićnih ćelija koje su osnova mesa, i jedna je od nekoliko kompanija koja radi na razvoju alternativnih izvora ove proteinske namirnice.
 
Osnivač kompanije i vođa tima naučnika,  Yaakov Nahmias, kaže da je u ovom trenutku prosečna cena mesa proizvedenog u laboratorijskim uslovima oko 10.000 dolara po kilogramu, a da je Future Meat Technologies uspeo da spusti cenu na 800 dolara po kilogramu.
 
Naš cilj je da do 2020. godine cenu svedemo na 5 do 10 dolara po kilogramu, istakao je on.
 
Izvor: esmmagazine.com

Nazad
 

 
 
facebook 
 
back to top