InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Utorak, 23.10.2018 || Kontroling u hotelijerstvu - savladajte najnoviju verziju USALI standarda  |  Odabrani najbolji barmeni na Schweppes Mixology takmičenju  |  Carlsberg investira u Kronenbourg pivaru  |  Radissonovi planovi za rast  |  Belgrade Food Show početkom novembra  |  Početkom oktobra Beogradska nedelja restorana  |  TripAdvisor biće društvena mreža za ljubitelje putovanja  |  Karisma Hotels & Resorts od novembra upravlja Irotama Resortom  |  Na prodaju vranjski Navip sa nepokretnostima i opremom  |  Prvi "Festival srpske trpeze”  |  I u ovoj godini Plantaže nastavljaju sa priznanjima  |  Otkrivena pivara stara 13 hiljada godina  |  Metro prodaje Real hipermarkete, fokusira se na veleprodaju  |  Nastavlja se BarcaffèBarista Tour  |  „Trezno i oprezno- izaberi odgovorno“ povodom Svetskog dana odgovorne konzumacije piva  |  Zapažena prezentacija Zlatibora u Celju  |  Indijske investicije u hotelijerstvo Vrnjačke Banje i prestonice  |  Otvoren konkurs za sedmu generaciju Mladih lidera  |  Dejan Pejčinović novi COO Mona Hotel Management-a  |  Moguće da će cene piva rasti sledeće godine  |   ||
   

Srbija: Nastavlja se BarcaffèBarista Tour

17.09.2018
Barcaffè Barista Tour je jedinstvena prilika da zainteresovani saznaju zanimljivosti o poreklu kafe, pripremi vrhunskog espressa, ili da se oprobaju u latte artu uz pomoć Barcaffè bariste. Tu priliku imali su u petak gosti Mercator centra Novi Beograd. 
 

Barista do detalja poznaje sva pravila koja nepogrešivo vode prema šoljici savršenog espressa, a upravo je espresso osnova za pripremu i mnogih drugih popularnih napitaka koje volimo, kao što su cappuccino ili macchiato, poručili su iz Barcaffè-a.

Kafa je najomiljenije piće na svetu. Postoje najrazličitiji načini i rituali ispijanja kafe: na Bliskom Istoku, u Grčkoj i na Balkanu je najzastupljenija turska kafa, u Severnoj Americi filter-kafa, u Japanu kafa iz limenke, u Severnoj Evropi kafa "melior" (pripremljena u loncu sa filterom). Pravu posebnost predstavlja espresso, koji je zaslugom italijanske tehnologije pravi koncentrat ukusa i aroma. Naziv espresso potiče iz načina njegove trenutne, ekspresne, pripreme u trenutku kada se naruči. 
 
5M za savršeni Barcaffè espresso

Miscela (mešavina kafe) - Bariste pripremaju espresso od specijalno pripremljenih mešavina kafe. Samo najkvalitetnija zrna Barcaffè espresso kafe i poseban način prženja garantuju idealnu kombinaciju ukusa i arome.

Macinadosatore (mlin za kafu) - Mlevenjem se oslobađaju arome, stoga se sve mešavine melju malo pre pripreme espressa. Bez odgovarajućeg mlevenja, i uz najbolju mešavinu nećete postići idealan ukus. Kroz krupno samlevena zrna voda prođe prebrzo i stoga se ulja i arome kafe ne uspeju otopiti, a kroz presitno mlevena zrna voda ne uspeva proći. 

Macchina Espresso (aparat za espresso) - Bez njega nije moguće napraviti espresso. Profesionalni aparat za bariste poseduje celi niz tehničkih parametara. Temperatura vode treba biti u granicama 88 – 92 °C, pritisak 9 bara, a vreme ekstrakcije kafe 25 do 30 sekundi. Samo provereni i svetski poznati proizvođači aparata za espresso garantuju kvalitet Barcaffè espressa.

Mano (ruke, iskustvo) - Od umeća bariste zavisi sam tehnološki proces pripreme espressa. Barcaffè barista zna kako i koliko kafe treba staviti u filter. Pravi barista ima osećaj za dobro napravljen espresso za koji je mesavina tačno određena, šoljice su pravilno zagrejane, a kafa se toči polako i sa strane.

Manutenzione (održavanje aparata) - Aparat traži redovno održavanje, posebno delova ključnih kod pripreme kafe. Odstranjivanje kamenca i taloga od kafe još je jedan bitan aspekt održavanja. Kamenac smanjuje efikasnost korištenja, a masnoće koje mogu biti prisutne u talogu do neprepoznatljivosti mogu promeniti ukus kafe.


Nazad
 

 
 
facebook 
 
back to top