InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Ponedeljak, 22.10.2018 || Kontroling u hotelijerstvu - savladajte najnoviju verziju USALI standarda  |  Odabrani najbolji barmeni na Schweppes Mixology takmičenju  |  Carlsberg investira u Kronenbourg pivaru  |  Radissonovi planovi za rast  |  Belgrade Food Show početkom novembra  |  Početkom oktobra Beogradska nedelja restorana  |  TripAdvisor biće društvena mreža za ljubitelje putovanja  |  Karisma Hotels & Resorts od novembra upravlja Irotama Resortom  |  Na prodaju vranjski Navip sa nepokretnostima i opremom  |  Prvi "Festival srpske trpeze”  |  I u ovoj godini Plantaže nastavljaju sa priznanjima  |  Otkrivena pivara stara 13 hiljada godina  |  Metro prodaje Real hipermarkete, fokusira se na veleprodaju  |  Nastavlja se BarcaffèBarista Tour  |  „Trezno i oprezno- izaberi odgovorno“ povodom Svetskog dana odgovorne konzumacije piva  |  Zapažena prezentacija Zlatibora u Celju  |  Indijske investicije u hotelijerstvo Vrnjačke Banje i prestonice  |  Otvoren konkurs za sedmu generaciju Mladih lidera  |  Dejan Pejčinović novi COO Mona Hotel Management-a  |  Moguće da će cene piva rasti sledeće godine  |   ||
   

Italija: Nova pica Paskalina - produžava život i sprečava bolesti

05.06.2018
Naučnici i kuvari u Italiji tvrde da su napravili picu koja sprečava rak i srčane bolesti.
 

Pica Paskalina, koju su osmislili naučnici u Napulju, nazvana je "pica koja produžava život" i "antitumorska pica".

Paskalina je prepuna sastojaka koji su karakteristični za Sredozemlje i koji su poznati kao dobri za zdravlje.

Na pici nema ni sira ni mesa, a preliv uključuje paradajz, masline, maslinovo ulje i rapine, vrstu brokolija, kao i beli luk i čili papriku, piše Dejli mejl. Osnovu pice čini testo od pšeničnog brašna.

Pica će biti ponuđena na prodaju u napuljskom pica selu, odnosno tokom festivala pica u tom italijanskom gradu ove nedelje.

Naučnici sa nacionalnog Instituta za proučavanje tumora u Milanu rekli su da je pica dovoljno zdrava da može da se jede dva puta nedeljno.

Italijanski sajt Afari italijani objavio je da se okupila grupa istraživača, vlasnika restorana, proizvođača hrane i potrošača da osmisle zdravu picu.
 
 
Autor teksta:
Srna
 

Nazad
 

 
 
facebook 
 
back to top