InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Petak, 17.08.2018 || Sve brojniji imućniji gosti   |  Kontroling u hotelijerstvu - savladajte najnoviju verziju USALI standarda  |  Kompanija Miele ostvarila rast prometa  |  Heineken organizovao besplatan prevoz tokom Beer Festa  |  Belgijski novinari u poseti našoj zemlji  |  Zabeležen rast potrošnje hrane i pića  |  Meksički kuvari napravili najduži hot-dog na svetu  |  Nemačka proizvela više sladoleda od Italije  |  Apatinska Upravi saobraćajne policije donirala alkometre   |  Nadmetanje ćevabdžinica za učešće na manifestaciji "Smederevska jesen 2018"  |  Crna Gora sve privlačnija turistička destinacija  |  Poreska inspekcija zatvorila 10 beogradskih lokala u centru grada  |  KFC stiže i kod komšija  |  Kragujevac dobija Vinski Hab  |  Danas počinje 16. Beer fest  |  Apatinska reciklažom čuva planine  |  Nišvil oborio sve rekorde, više od 200 hiljada posetilaca  |  Proizvodnja i prodaja leda sve unosniji posao  |  Odloženo renoviranje Bristola  |  U Sarajevu sve više gostiju  |   ||
   

Italija: Nova pica Paskalina - produžava život i sprečava bolesti

05.06.2018
Naučnici i kuvari u Italiji tvrde da su napravili picu koja sprečava rak i srčane bolesti.
 

Pica Paskalina, koju su osmislili naučnici u Napulju, nazvana je "pica koja produžava život" i "antitumorska pica".

Paskalina je prepuna sastojaka koji su karakteristični za Sredozemlje i koji su poznati kao dobri za zdravlje.

Na pici nema ni sira ni mesa, a preliv uključuje paradajz, masline, maslinovo ulje i rapine, vrstu brokolija, kao i beli luk i čili papriku, piše Dejli mejl. Osnovu pice čini testo od pšeničnog brašna.

Pica će biti ponuđena na prodaju u napuljskom pica selu, odnosno tokom festivala pica u tom italijanskom gradu ove nedelje.

Naučnici sa nacionalnog Instituta za proučavanje tumora u Milanu rekli su da je pica dovoljno zdrava da može da se jede dva puta nedeljno.

Italijanski sajt Afari italijani objavio je da se okupila grupa istraživača, vlasnika restorana, proizvođača hrane i potrošača da osmisle zdravu picu.
 
 
Autor teksta:
Srna
 

Nazad
 

 
 
facebook 
 
back to top