InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Utorak, 23.10.2018 || Kontroling u hotelijerstvu - savladajte najnoviju verziju USALI standarda  |  Odabrani najbolji barmeni na Schweppes Mixology takmičenju  |  Carlsberg investira u Kronenbourg pivaru  |  Radissonovi planovi za rast  |  Belgrade Food Show početkom novembra  |  Početkom oktobra Beogradska nedelja restorana  |  TripAdvisor biće društvena mreža za ljubitelje putovanja  |  Karisma Hotels & Resorts od novembra upravlja Irotama Resortom  |  Na prodaju vranjski Navip sa nepokretnostima i opremom  |  Prvi "Festival srpske trpeze”  |  I u ovoj godini Plantaže nastavljaju sa priznanjima  |  Otkrivena pivara stara 13 hiljada godina  |  Metro prodaje Real hipermarkete, fokusira se na veleprodaju  |  Nastavlja se BarcaffèBarista Tour  |  „Trezno i oprezno- izaberi odgovorno“ povodom Svetskog dana odgovorne konzumacije piva  |  Zapažena prezentacija Zlatibora u Celju  |  Indijske investicije u hotelijerstvo Vrnjačke Banje i prestonice  |  Otvoren konkurs za sedmu generaciju Mladih lidera  |  Dejan Pejčinović novi COO Mona Hotel Management-a  |  Moguće da će cene piva rasti sledeće godine  |   ||
   

Hrvatska: Postavljanje stola u Dubrovniku po ceni od pet evra

14.06.2018
Dubrovnik je već postao poznat po visokim cenama u restoranima, ali nova stavka na računu je neprijatno iznenadila turiste, prenosi B92 pisanje Večernjeg lista.
 

U dosta poznatom dubrovačkom restoranu, sve je po propisu, usluga na nivou, nema primedbi ni na hranu ni na cene. Niko, uostalom, i ne računa da će tamo jesti jeftino, ali društvo od 12 osoba ipak je ostalo zatečeno. Naime, postavljanje stola po osobi naplaćuju čak 38 kuna (5 evra). Da ljudi ne plate postavljanje stola, jelo bi se valjda s poda, šta li, piše Večernji list. 

Kako dalje piše ovaj hrvatski list, ceh je očekivano iznosio oko 10.000 kuna (1.354 evra), crni rižoto po 278 kuna (oko 38 evra) pokazao se papreno skup, ali gosti nisu trepnuli. Upitnici nad glavom ostali su jedino zbog tih 38 kuna pomnoženih sa 12, dakle dodatnih 60 evra na računu. 

Neki od građana su komentarisali da je to račun od prethodne godine, pa ostaje da se proveri kakva je sitacija ove sezone, ali je jasno da su i cene porcije porasle u odnosu na prethodne. Inače, u cenu takvog postavljanja obično je "upakovano" nešto sitno za jelo, malo hleba, plus neki namaz. Tačnije, nešto što retko ko ili niko ne traži, a praktično svi gosti bez negodovanja plate. 

Večernji list, ipak, piše da to nije izmišljotina hrvatskih ugostitelja. Gost će postavljanje stola platiti i u pojedinim restoranima po evropskim zemljama.


Nazad
 

 
 
facebook 
 
back to top