InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Petak, 17.08.2018 || Sve brojniji imućniji gosti   |  Kontroling u hotelijerstvu - savladajte najnoviju verziju USALI standarda  |  Kompanija Miele ostvarila rast prometa  |  Heineken organizovao besplatan prevoz tokom Beer Festa  |  Belgijski novinari u poseti našoj zemlji  |  Zabeležen rast potrošnje hrane i pića  |  Meksički kuvari napravili najduži hot-dog na svetu  |  Nemačka proizvela više sladoleda od Italije  |  Apatinska Upravi saobraćajne policije donirala alkometre   |  Nadmetanje ćevabdžinica za učešće na manifestaciji "Smederevska jesen 2018"  |  Crna Gora sve privlačnija turistička destinacija  |  Poreska inspekcija zatvorila 10 beogradskih lokala u centru grada  |  KFC stiže i kod komšija  |  Kragujevac dobija Vinski Hab  |  Danas počinje 16. Beer fest  |  Apatinska reciklažom čuva planine  |  Nišvil oborio sve rekorde, više od 200 hiljada posetilaca  |  Proizvodnja i prodaja leda sve unosniji posao  |  Odloženo renoviranje Bristola  |  U Sarajevu sve više gostiju  |   ||
   

Hrvatska: Uspešno održane kuvarske radionice u Istri

29.05.2018
U Edukacijsko gastronomskom centru Istre priveden je kraju treći prolećni ciklus edukacijsko - kuvarskih radionica, koji su specijalno obeležili kuvari, nosioci Michelinovih zvezdica uz vrhunske domaće kuvare. Zabeležni su izvanredni rezultati prvog ciklusa u 2018. godini s brojem većim od 200 polaznika u ukupno 21 kuvarskoj radionici. Veliki napredak očitava se u broju polaznika, koji je svake godine, iz ciklusa u ciklus sve brojniji novim kuvarima, kako iz ugostiteljskog tako i hotelijerskog sektora.
 

Poseban naglasak u proljetnom ciklusu imale su radionice valorizacije lokalnih namirnica, ispunjene raznovrsnim temama iz kreativne i tradicionalne gastronomije, kao i novo uvedena prezentacija senzorne analize ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Inače, u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI) osnovan je Edukacijsko gastronomski centar Istre kao ključ kvalitete istarske gastronomije te koji deluje kao platforma za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanju lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre. U sklopu didaktičke kuhinje centra, sprovode se edukacijsko - kuvarske radionice s osnovnim ciljem trajne edukacije ugostitelja, kuvara i hotelijera, poboljšanja ugostiteljske ponude i promocije istarske, odnosno hrvatske gastronomije.


Nazad
 

 
 
facebook 
 
back to top