InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Ponedeljak, 22.10.2018 || Kontroling u hotelijerstvu - savladajte najnoviju verziju USALI standarda  |  Odabrani najbolji barmeni na Schweppes Mixology takmičenju  |  Carlsberg investira u Kronenbourg pivaru  |  Radissonovi planovi za rast  |  Belgrade Food Show početkom novembra  |  Početkom oktobra Beogradska nedelja restorana  |  TripAdvisor biće društvena mreža za ljubitelje putovanja  |  Karisma Hotels & Resorts od novembra upravlja Irotama Resortom  |  Na prodaju vranjski Navip sa nepokretnostima i opremom  |  Prvi "Festival srpske trpeze”  |  I u ovoj godini Plantaže nastavljaju sa priznanjima  |  Otkrivena pivara stara 13 hiljada godina  |  Metro prodaje Real hipermarkete, fokusira se na veleprodaju  |  Nastavlja se BarcaffèBarista Tour  |  „Trezno i oprezno- izaberi odgovorno“ povodom Svetskog dana odgovorne konzumacije piva  |  Zapažena prezentacija Zlatibora u Celju  |  Indijske investicije u hotelijerstvo Vrnjačke Banje i prestonice  |  Otvoren konkurs za sedmu generaciju Mladih lidera  |  Dejan Pejčinović novi COO Mona Hotel Management-a  |  Moguće da će cene piva rasti sledeće godine  |   ||
   

Hrvatska: Uspešno održane kuvarske radionice u Istri

29.05.2018
U Edukacijsko gastronomskom centru Istre priveden je kraju treći prolećni ciklus edukacijsko - kuvarskih radionica, koji su specijalno obeležili kuvari, nosioci Michelinovih zvezdica uz vrhunske domaće kuvare. Zabeležni su izvanredni rezultati prvog ciklusa u 2018. godini s brojem većim od 200 polaznika u ukupno 21 kuvarskoj radionici. Veliki napredak očitava se u broju polaznika, koji je svake godine, iz ciklusa u ciklus sve brojniji novim kuvarima, kako iz ugostiteljskog tako i hotelijerskog sektora.
 

Poseban naglasak u proljetnom ciklusu imale su radionice valorizacije lokalnih namirnica, ispunjene raznovrsnim temama iz kreativne i tradicionalne gastronomije, kao i novo uvedena prezentacija senzorne analize ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Inače, u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI) osnovan je Edukacijsko gastronomski centar Istre kao ključ kvalitete istarske gastronomije te koji deluje kao platforma za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanju lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre. U sklopu didaktičke kuhinje centra, sprovode se edukacijsko - kuvarske radionice s osnovnim ciljem trajne edukacije ugostitelja, kuvara i hotelijera, poboljšanja ugostiteljske ponude i promocije istarske, odnosno hrvatske gastronomije.


Nazad
 

 
 
facebook 
 
back to top