InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Sreda, 20.06.2018 || Kontroling u hotelijerstvu - savladajte najnoviju verziju USALI standarda  |  Limitirana serija Heineken limenki  |  Delta holding dostavlja ponudu za Sava Centar  |  Obnovljeni Hotel Argosy dočekao sezonu  |  Obaveštenje za vlasnike privatnog kategorisanog smeštaja  |  IHG lansirao novi premijum brend - voco   |  Rekordna prodaja piva u Nemačkoj  |  Zvanično otvarone letnja sezona u hotelu Kempinski Adriatic  |  Nove franšizne jedinice Surf’n’Fries u Kuvajtu, Indiji i Australiji  |  Kafići u Australiji služe kafu sa brokolijem  |  Besplatna edukacija za desetine ugostitelja  |  Dokaz vrhunskog kvaliteta za Tikveš vino Barovo  |  Predstavljena platforma "Coca-Cola mladima"  |  Najbolji gradovi za zabavu  |  Bekament otvorio dva nova pogona i automatizovani magacin  |  Pernod Ricard nastavlja da podržava "Bitku za porodilišta”   |  Postavljanje stola u Dubrovniku po ceni od pet evra   |  Kroz edukaciju do kvalitetne ponude privatnog smeštaja  |  Ponovo neuspešna licitacija za hotele Ozren i Partizan  |   BAT-ova investicija u fabriku proizvoda za grejanje duvana  |   ||
   

Hrvatska: Uspešno održane kuvarske radionice u Istri

29.05.2018
U Edukacijsko gastronomskom centru Istre priveden je kraju treći prolećni ciklus edukacijsko - kuvarskih radionica, koji su specijalno obeležili kuvari, nosioci Michelinovih zvezdica uz vrhunske domaće kuvare. Zabeležni su izvanredni rezultati prvog ciklusa u 2018. godini s brojem većim od 200 polaznika u ukupno 21 kuvarskoj radionici. Veliki napredak očitava se u broju polaznika, koji je svake godine, iz ciklusa u ciklus sve brojniji novim kuvarima, kako iz ugostiteljskog tako i hotelijerskog sektora.
 

Poseban naglasak u proljetnom ciklusu imale su radionice valorizacije lokalnih namirnica, ispunjene raznovrsnim temama iz kreativne i tradicionalne gastronomije, kao i novo uvedena prezentacija senzorne analize ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Inače, u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI) osnovan je Edukacijsko gastronomski centar Istre kao ključ kvalitete istarske gastronomije te koji deluje kao platforma za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanju lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre. U sklopu didaktičke kuhinje centra, sprovode se edukacijsko - kuvarske radionice s osnovnim ciljem trajne edukacije ugostitelja, kuvara i hotelijera, poboljšanja ugostiteljske ponude i promocije istarske, odnosno hrvatske gastronomije.


Nazad
 

 
 
facebook 
 
back to top